Algemene informatie

24 uur Samen tegen Kanker viert het leven, zet (ex) kankerpatiënten in het zonnetje en herdenkt de overledenen. De saamhorigheid tussen de teamleden, (ex)kankerpatiënten, hun families en vrienden, en iedereen die wel eens iets met kanker te maken heeft gehad maakt deze dag tot een onvergetelijk evenement waar een lach en een traan met elkaar worden gedeeld. 

 

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2024

Horsterpark Duiven

 

Gedurende 24 uur gaan verschillende teams in estafettevorm wandelen. We lopen in een prachtige groene omgeving aan het water. Met een team van 10-15 personen loopt iedereen gemiddeld ongeveer 4 uur en hoeft niemand alleen te lopen. Een team mag uit meer personen bestaan er is geen maximum.

Naast stilstaan willen we natuurlijk proberen met teamacties zoveel mogelijk geld op te halen. Elk teamlid mag zelf beslissen of en hoe hij/zij hieraan meedoet.

Samen halen we geld op voor:

  • Het Braamhuis te Zevenaar (inloophuis)
  • Het Toon Hermanshuis te Arnhem (inloophuis)
  • Het KWF voor kankeronderzoek / Kika Kinderen Kankervrij.

                            

Inschrijven via de website

Maak via de button [inschrijven] een teampagina aan. Beschrijf onder andere waarom jullie mee doen.

De individuele teamleden schrijven zich in als teamlid van dit team. Er is voor iedere deelnemer een herkenbaar T-shirt. De inschrijfkosten bedragen € 15,00 per persoon.

Wij willen iedereen de gelegenheid geven om mee te lopen. Dus zijn de inschrijfkosten voor jou een probleem? Laat het ons dan dat weten. 

Lukt het niet om een team samen te stellen? Het is ook mogelijk om je als individueel lid op te geven. De organisatie stelt een team samen van alle individuele lopers.

 

Sponsoren via actiepagina

Tijdens het inschrijven maak je op de website een actiepagina aan. Via deze pagina kun je anderen vragen om een donatie te doen of het team te sponsoren. Het bedrag dat binnenkomt via jouw actiepagina wordt opgeteld bij het totaal van je team. We moedigen je aan jouw actiepagina te delen via social media, om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

 

Verzin een leuke actie

Bijvoorbeeld de verkoop van producten (jam, cupcakes), statiegeld inzamelen, schminken tijdens het evenement, organiseer een pubquiz, heitje voor een karweitje, organiseer een diner en vraag gasten om een bijdrage, verloting etc.

 

Verkoop kaarsenzakken

Een kaars voor hoop is een papieren zak met “steen” en een brandende kaars. De meeste mensen schrijven een boodschap of naam op de zak. Net voor de kaarsenceremonie begint worden deze kaarsen aangestoken en langs het wandelparcours geplaatst. De kaarsen branden de hele nacht, zodat de lopers omringd worden door een zee van licht.

De kaarsenzakken kosten € 5,-- per stuk. Ze worden verkocht door de deelnemende teams en de inloophuizen. 

Sponsoren van bedrijven

Voor bedrijven die ons doel een warm hart toedragen zijn er verschillende sponsorpakketten beschikbaar. (Een factuur met BTW is mogelijk.) Een dranghekspandoek, logovermelding op de website, of achterop het actieshirt. Neem contact op via info@24uursamentegenkanker.nl en wij komen bij u langs.

  

Hoe ziet het terrein eruit?

In het Horsterpark is een wandelparcours uitgezet. Het parcours rond het evenemententerrein is ongeveer 400 meter. Deze ronde kan worden uitgebreid tot ongeveer 800 meter door rond het grote veld te lopen.

In het midden van looproute van ~400 meter is er ruimte voor de teams. Op twee plekken staat een podium waar diverse optredens zullen plaatsvinden. Tevens is er een horecagedeelte.

Op een apart gedeelte van het terrein is een ‘camping’ gemaakt waar gelegenheid is om te kunnen kamperen met tenten of caravans.

Het parcours loopt dwars over het terrein, je loopt dus tussen de kraampjes, podia en bezoekers.

 

Eigen plek voor teams

Voor teams wordt binnen de looproute een locatie aangewezen. Je kunt hier een partytent neerzetten voor verkoopactiviteiten, om samen te komen en te rusten. Creëer een fijne plek met gemakkelijke stoelen, een sfeervolle aankleding (denk aan verlichting) en wat lekkers. Er is stroom beschikbaar.

Activiteiten

Tijdens het evenement is er van alles te doen. Er zijn een diverse optredens op twee podia en de teams verzorgen een markt. Op het horecaplein is ruim aanbod van eten en drinken. Voor kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Openingsronde

Zaterdag om 14.00 uur is de start. De openingsronde lopen we met z’n allen (eregasten en alle deelnemers).

 

Kaarsenceremonie

Zaterdag om 22.15 uur

‘s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Een mooi moment om samen te beleven.

Tussen 0.00 en ~ 9:00 uur is er stilte – geen optredens en horeca. Maar de wandelestafette gaat door.

Kinderloop

Zondag om 11.00 uur

De kinderloop duurt 24 minuten en is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 1 t/m 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. Elk kind ontvangt bij elk gelopen rondje een gekleurd polsbandje. Een blijvende herinnering aan een bijzondere dag.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Mail naar info@24uursamentegenkanker.nl

Inschrijven kan via de button [inschrijven]. Kies voor de optie > Individueel en vervolgens > Kinderloop.

Inschrijfgeld bedraagt € 5,00.

Voor de kinderen is er ook een warming up!

 De opbrengst van de kinderloop gaat naar KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Eregasten

Mensen die kanker hebben of hebben gehad (Survivors) zijn onze eregasten. Zij vormen het levende bewijs dat onderzoek naar kanker loont. Tegelijk staan zij hiermee ook symbool voor de Hoop die we samen mogen hebben: een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

De eregasten wandelen de eerste ronde onder warme aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden en openen hiermee de 24 uurs wandelestafette. Op het terrein staat een VIP-tent, waarin een speciaal vrijblijvend programma voor eregasten wordt verzorgd. Uiteraard kunnen de eregasten ook meelopen met een team.

Het terrein in vogelvlucht.

 

Onze doelen

Een beter leven met en na kanker.
 
1/3 van de opbrengst gaat naar Het Braamhuis in Zevenaar
1/3 van de opbrengst gaat naar Het Toon Hermans Huis in Arnhem
1/3 van de opbrengst van gaat naar KWF Kankerbestrijding / KiKa Kinderen Kankervrij
 
De overlevingskansen voor mensen met kanker zijn de laatste 65 jaar ruim verdubbeld.

KWF Kankerbestrijding heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. We willen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en dat de kwaliteit van leven van de patiënt zo goed mogelijk is – tijdens en na de ziekte. Daarom financieren en faciliteren we wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden we beleid en delen we kennis over kanker en de behandeling ervan.