Over ons

Stichting Goede Doelen de Liemers e.o. / 24 uur Samen tegen Kanker

Op 19 juni 2023 is de Stichting Goede Doelen de Liemers e.o. opgericht. Een nieuw initiatief om geld in te zamelen en zo een bijdrage te leveren met betrekking tot de ziekte kanker. Wij gaan dit doen door 2 jaarlijks een evenement te organiseren. Namelijk: 24 uur Samen tegen Kanker!

Het evenement '24 uur Samen tegen Kanker' is een vervolg op de Samenloop voor Hoop. In 2016 en 2018 hebben verschillende bestuurs-/commissieleden onder de naam Samenloop voor Hoop de Liemers in samenwerking met KWF-Kankerbestrijding soortgelijk 24 uurs evenement georganiseerd. Het evenement stond in het teken van “beleven, meeleven en doorleven” en is landelijk tussen 2006 en 2019 gehouden. Ten tijde van de coronapandemie (2020) is het KWF met de formule gestopt. 

Als nieuwe stichting gaan wij door met de succesvolle formule van de Samenloop voor Hoop. Dat doen wij graag samen met jou! Tijdens maar vooral ook in de aanloop naar het evenement is de doelstelling om zoveel mogelijk geld op te halen. Het geld is voor de ondersteuning van mensen met kanker, mensen die kanker hebben overleefd, hun naasten en nabestaanden, alsmede om meer onderzoek mogelijk te maken naar het voorkomen, genezen en onderzoeken van kanker. 

Stichting Goede Doelen de Liemers e.o. richt zich op een regionaal en breed publiek. Het evenement '24 uur Samen tegen Kanker' wordt georganiseerd in het Horsterpark in Duiven. Tijdens de 24-uur wordt een wandelestafette gelopen door de deelnemers van diverse teams. In het park wordt een markt georganiseerd met talloze kraampjes waar de teams acties en activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Niet onbelangrijk zijn er verschillende muzikale optredens en is er een horecagedeelte ingericht.

In het bijzonder staan wij tijdens het evenement stil bij onze eregasten. Mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad. Samen zorgen wij ervoor dat wij onze eregasten een mooi en onvergetelijk weekend kunnen bezorgen.

Tijdens het evenement staan kaarsenzakken met een kaarsje erin langs de wandelroute. Deze kaarsenzakken kunnen voorzien worden van een persoonlijke boodschap. 's Avonds staan wij hierbij stil en denken wij aan iedereen die ziek of overleden is aan kanker. Kaarsenzakken kunnen voor €5,- gekocht worden bij de teams.

 

Missie:

Ruim één op de drie mensen in Nederland krijgt ooit kanker. Jaarlijks zijn dat ruim 75.000 nieuwe patiënten waarvan ongeveer de helft geneest.

  1. Het inzamelen van gelden voor diverse (lokale) goede doelen met betrekking tot kanker en/of kankerbestrijding.
  2. De stichting tracht haar doel te bereiken door het organiseren van een evenement. 24 uur samen tegen kanker.
  3. De stichting beoogt niet het maken van winst.

 

Visie:

De Stichting Goede Doelen de Liemers e.o. gaat de succesvolle opzet van de Samenloop voor Hoop voortzetten en verder uitbouwen tot een 2-jaarlijks 24-uurs evenement met meer verbondenheid met en samenwerking binnen de lokale en regionale gemeenschap (De Liemers e.o.). Door het organiseren van mooie en passende ceremonies, een kinderloop, diverse muzikale optredens en het inrichten een horecagedeelte willen wij alle lagen van de samenleving aanspreken. Het moet een warm evenement worden waarbij ruimte is voor een lach en een traan. Door meer naamsbekendheid en betrokkenheid willen wij een mooi bedrag op te halen voor drie goede doelen.

Iedereen die zich op welke wijze dan ook verbonden voelt met het doel 24 uur Samen tegen Kanker is welkom om op welke manier dan ook een bijdrage te leveren.

 

Beloningsbeleid:

De bestuurs-/commissieleden en de vrijwilligers van Stichting Goede Doelen de Liemers e.o. / 24 uur Samen tegen Kanker verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis. Zij ontvangen geen enkele (vrijwilligers)vergoeding voor hun inzet.